Ontstaan van het Kersthuis

Van kleinsaf aan was ik gefascineerd door lichtjes. Voor mijn 10de verjaardag kreeg ik een lichtorgel met 6 gloeilampen en dat was het begin van mijn grote hobby. Ik spaarde al mijn zakgeld om lichteffecten en een dj installatie te kopen. Helaas was er voor mij geen succesvolle djcarrière weggelegd en stierf het uiteindelijk een stille dood maar door de vele lovende woorden over mijn belichting besloot ik de lichtjes nog niet definitief te doven. 

Ik liep school in het Land- en Tuinbouwinstituut van Oedelem waar ik de richting Tuinbouw volgde met een specialisatiejaar Bloemsierkunst. In dat jaar mochten we voor de gekende Brugse Kersthappening het oud koetshuis van het Oud Sint-Jan inrichten met bloemstukken en kerstversiering. Daar is m’n passie voor kerstlichtjes pas echt ontstaan. Met een rijkgevulde doos lichtjes zorgde ik voor een ware 'sterrenhemel' tegen de zoldering van het gebouw.

Na de aankoop van mijn woning in Bredene hoorde ik dat de gemeente elk jaar een wedstrijd uitschrijft voor de mooiste eindejaarsverlichting. Met de doos kerstlichtjes uit mijn schoolperiode versierde ik mijn ramen en een kleine aankoop later had ik ook nog 5 meter verlichte guirlande om de dakgoot te versieren.

Sindsdien probeer ik elk jaar met iets nieuws uit de kast te komen. Elk jaar meer, elk jaar beter!